resepi 1 - Cheese Cake

Assalamualaikum :)

Haii . Haaa , nampak tajuk kat atas , resipi 1 so thats mean ini adalah entry pertama Cik Kembang yang bercerita tentang resipi dan lebih banyak akan menyusul di kemudian hari . Disebabkan Cik Kembang tak tahu nak buat entry pasal apa kan harini , so tetiba macam terpikir pulak nak buat entry pasal resipi yang Cik Kembang berjaya mencipta . Ehhh ! Salah , ekceli berjaya mencuba . Resipi orang lain ni . Hew hew hew .Tapi resipi ni agak boleh menambahkan lemak lemak dan kalori kalori yang terselit selit kat badan tu =.='


Ni bahan bahan dia , simple je . Kat giant pun ada 
- Susu pekat
- Tartura Cream Cheese 500g #jangan salah beli cheese takut tak jadi pulak
- Biskut marrie perisa kopi #ekceli perisa apa pun tak kisah , tapi setakat ni , kopi paling terbaekk rasa dia


Okay then keluarkan semua cheese tu dan masukkan dalam besen . Eh kejap , yang susu pekat tadi tu jangan masukkan setin pulak tau , SETENGAH CAWAN SAHAJA sesuai untuk cheese 500g . Lepas tu kisar kan chesee tu dengan susu tu sampai dia jadi macam cream . 


Lepas tu lapisan bawah sekali letakkan cheese tu supaye biskut biskut tu akan melekat . Lepas tu baru lapik biskut pulak . Seterusnya , ulang la sampai cheese tu habis :)


Okay , dah siap . Kat surface tu terpulang lah nak percik apa pun . Macam Cik kembang , Cik Kembang percik Milo :) Lepas tu masukkan dalam peti ais bagi dia sejuk sikit . Kalau nak bagi betul betul jadi macam kek , keluarkan dari peti ais untuk beberapa minit sebelum potong so kek tu akan jadi lembut . Klik sini :)

Okay , dah siap :) Ehh , haaa . da satu benda ni . Lepas korang dah buat dah makan , korang boleh lah buat doodles korang dengan menggunakan BMI korang . Macam ni :)


Isi apa yang dia mintak then tekan keputusan . Jangan salah jantina dulu tau , kalau tak pasti korang jantina apa , sila tanya mak ayah dulu ye :D Then nanti keluar lah doodles korang . Nak tengok doodles Cik Kembang ? HAHA . jangan tukujut pulakk .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Haaa , hamek kau . obesiti dia bagi . HAHAHA . Nak try ? Klik sini :)

Okay , Assalamualaikum :)

4 0 Si pengomen yang comel :):

Iznie said...

haha...betul ke obes ni? :P


mcm kurus jer gamba kat header tu... :P


sedapnya kek... :)

Arikal Razali said...

@Iznie ahaha , amboii . perli ke apa tuu . hew hew . sedap , cubalah . simple je :)

Nurul Ainaa said...

wooow bgi resepi pulak. kek cheese pulak tuh. nyum nyummm!

Arikal Razali said...

@Nurul Ainaa ahaha , try lah buat . sedapp :D