post 50 - Hancur Berderai

Assalamualaikum :)

Now Playing - A Little Love by Fiona Fung

#halamakkk , dah post ke 50 dah haa :D Muahh kanan muahh kiri untuk belog Cik Kembang !

Hai hai hai , saat dan ketika Cik Kembang sedang rancak menaip naip ni haa Cik Kembang dah pun sampai kat rumah Cik Kembang kat Setiawangsa ni haa . Senyum senyum siketttt ! Ewahh , dah lama tak tengok pintu rumah pintu bilik  , tak tengok kuali periuk belanga , tak guling guling atas katil kesayangan yang suka berbunyik bunyik , tak hug hug bantal bushuk mashemmm . Ehh ehh kejap , bantal bushuk mashemmm tu tak sebab bantal busuk Cik Kembang akan diangkut kemana mana jua hala tuju Cik Kembang . Hehe , my other half woo , mana boleh tinggal , mau malam nak tidur dok meleleh airmata . Halamakkkk , bocor satu rahsia . Hihi

Okayy , haa . nak tahu something takkk . Masa hari jumaat lepas kan Cik kembang pergi shopping shopping habiskan duit kat Padang Besar Perlis . Masa tengah shopping tu jiran Cik Kembang ada call , banyak kali dia call ibu Cik Kembang . Tapi langsung tak dengar . Haihh , dah dapat shopping telinga masing masing semua dah kurang berfungsikan . Then dah nak balik petang tu baru perasan lepas tu ibu call lah balik sebab dia call banyak kali kan risau jugak mana tahu kot rumah jiran tu terbakar lagi kan sebab dlu pernah sekali rumah jiran Cik Kembang kat tingkat 3 tu terbakar . Fuhh , yang tu memang menggelabah satu blok . Mana taknya , kerana rumah dia mau jadi BBQ semua orang . Alhamdulillah ibu Cik Kembang sebagai heroin cepat cepat call 999 :) #Lepas tu 7 hari 7 malam ibu asyik ulang cerita yang sama dia jadi heroin selamatkan anak orang tu .

Haa , sambung balik yang ibu Cik Kembang onthephone dengan jiran Cik Kembang tu , dia cakap , "Yam , tempat parking kita roboh lah . Separuh roboh lepastu timpa kereta yam . Masa tu ada kereta yam dengan Azhar je . Kereta Azhar pecah cermin . Tapi kereta yam tak teruk pun . Kemik sikit je . Jangan risau lah ." Haa , tu diaa kemik sikit katanya haa . Rabun ke buta gamaknya jiran Cik Kembang ni haa =.= tapi terima kasih jiran sebab dah cuba tak risaukan hati ibu ayah Cik Kembang :)

Then tadi masa mula mula sampai depan rumah Cik Kembang memang dah rasa macam nak pengsan pun ada , nak pitam pun ada jugak . Memang sukar nak digambarkan lah macam mana perasaan Cik Kembang ni haa . Semua bercampur baur . Tak sabar nak tengok macam mana keadaan kereta yang selalu pergi hantar pergi amik Cik Kembang dari sekolah , yang selalu pergi hantar pergi amik Cik kembang dari tempat kerja dan kereta tu jugaklah yang buat Cik kembang trauma sebab pernah eksiden dengan ibu Cik kembang dekat roundbott <-- Macam mana haa eja ? tak reti lah =.= . Cik Kembang ingat rosak sikit sikit je lah kan berdasarkan apa yang jiran Cik Kembang tu cakap kan . Tapi boleh tahan jugak lah sampai cermin belakang pecah . Hadohhhh

Tempat parking tu roboh sebab entah keling mabuk mana yang bawak lori menggelabah ayam sangat sampai kat jalan yang kecikk tu pun dia nak buat drift . Haa , kan dah langgar tempat parking kereta aku . Kalau keling tu ada depan Cik Kembang petang tadi memang dah berbakul bakul berguni guni aku sound . Nasib baik dia takda . Haihh . Sebab apa dia takda , sebab Allah menjaga keimanan Cik Kembang daru buat dosa maki maki orang yang tak sengaja buat salah kan . Tapi nasib baik lah dorang tu semua nak bayar balik ganti rugi , Alhamdulillah :)

Allhamdullilah syukur kehadrat Illahi sebab kebetulan Cik Kembang and family Cik Kembang bali kampung kan . Kalau tak kereta lagi satu tu mesti kena hempap jugak kan . Alhamdulillah lagi sekali . Ada hikmah jugak Cik Kembang balik kampung even ada kat satu kampung tu Cik Kembang asyik bermandi dengan airmata kan :')



Haa , ni cermin belakangnya , retak berjuta kot . Terkedu Cik Kembang tengok haa . Macam yang jiran Cik Kembang cakap , kereta kemik sikit je . Takpayah risau . Sekali hamekk kau dia punya 'KEMIK SIKIT' .


Kalau yang ni je , layak lah dicakap kemik sikit , tapi yang cermin pecah sejuta tu macam kurang kelayakan je untuk dipanggil sikit . Kann ?






Dah tak comel tempat parking kereta Cik Kembang , depan je ada . Then bontot bontot kereta tu sapa yang nak tutup kan . Huhu . Kesian kesian .

Haa , okay . tu je . Assalamualaikum :)

5 0 Si pengomen yang comel :):

Nurul Ainaa said...

Teruk jugak!

Arikal Razali said...

Kann , haa . terkejut jugak lah hampir heart attack . huhu

eVa said...

fuh... dasyhatttt

iela_fadila alias said...

wah,dasyat. xpasal2 kena spend nak baiki semua tuu.p cari keling tu jala yg tanggung semua -_-"

Arikal Razali said...

@eva , kann . dasyat gila . hoho

@iela , mmg keling tu kna tanggung pun . sapa suruh drift tak beretempat kan