post 81 - Gonna Miss You!

Assalamualaikum J

Hey hey hey you you. Hehe. Haaaa, harini entry mungkin tak panjang. Mungkin okay, ulang suara, MUNGKIN. Tahap mana 'kependekkan' tu tak dapat dipastikan lagi. Hehe . Haaa, entry kali ni Cik Kembang just nak berkongsi cerita tentang percutian Cik Kembang yang baru sahaja berlalu sejak 2 minggu yang lalu. Heee J

23 May 2012

Masa ni exam Cik Kembang baru saja selama sehari. Yes, memang happy tahap kuda lah cerita dia kan sebab tak payah serabut serabut pikir pasal buku, boleh tengok movie sesuka hati, boleh tidur sesuka hati, boleh berfacebook sesuka hati, boleh tweet sesuka hati sampai kena tweet limit. Hehe. Tapi tu masa kat rumah sewa je lah. Masa balik rumah sendiri tak boleh buat macam tu, mau nye karang machine gun ibu berbunyi. Heee. Opsss, sorry bu, termengata pulakk. Hehe. Gurau! :D

Okay, terover pulak mukadimah dia. Heee. Masa 23 May ni Cik Kembang keluar berdating dating-an dengan best friend Cik Kembang. Heee. Sapa lagi kan kalau bukan nabila dan yusra. Whoaaaa. Berbulan bulan lamanya tak jumpa dengan cik kak cik kak dua orang ni. Hehe. Memang rindu habis lah nak borak borak kan.  Nabila ada cakap bila dia datang KL dia nak luangkan masa dengan Cik Kembang dan yusra selama tiga hari berturut turur. Heee. Serious tak sabar gila, sebelum final exam lagi Cik Kembang dah rasa dah aura aura nak lepak dengan beliau ni. Hee!

Pertama kali keluar, kitorang Cuma pergi Times Square je sebab masa tu Cik Kembang still kat cheras dan tempat paling dekat nak pergi situ je pun. Haaa. Nak pergi jauh jauh takut nanti karang balik malam pulak kan. Okay, janji pukul 11 then hampir pukul 1 baru nabila dan yusra sampai kat situ. Wahhh, memang seronok tunggu lama ni wehh. Hoho. Ada satu masa tu yusra text dan cakap “Baru je naik LRT ni” then hati Cik Kembang pun macam ada api api besar lighter tu kan sebab lama tunggu so dengan muka jahatnya Cik Kembang reply “Lahhh, naik LRT rupanya? Aku ingat jalan kaki tadi.” Hewhewhew, maaf kawan aku terbiadap dengan kamu seketika.

Okay, lepas dah lepak situ kann, haa tempat pertama kitorang cari of course lah Golden Screen Cinema kann. Heee. Time to tengok movie. Heee. Sorry terbuat rojak dengan bahasa sendiri. Kitorang tengok cerita What To Expect When You’re Expecting. Heee. 



Seronok cerita tu even 18 tahun ke-atas kann. Heee. Masa kecik kecik dulu kalau nak tengok movie asyik kena halang je sebab umur tak lepas kan. Ciss. Kejam betul. Buat now, we’re nineteen! Yess! Heee. Nampak tak seronok nya dan yang tak seronok nya tahun depan kitorang semua DUAPULUH. Goshh, dah angka dua kat depan. Cepatnya masa berlalu, rasa macam baru semalam aku keluar dari perut ibu. Hihi. #ehh maaf terkeluar dari topic utama. Heee.

Okay dah, then lepas habis beli tiket tu, kitorang jalan jalan itik dalam Times Square tu sambil cari ATM. Yeaaa, even dah berpuluh kali datang sana tapi kat mana ATM tetap Cik Kembang tak ingat. Haihhh. Sabau je laaa. Lepas dah keluarkan duit tu, kitorang pergi coolblog. Yeahh! Fevret kitorang. Heee. Kitorang beli coolblog tu untuk seludup masuk kedalam wayang nanti. Hehehe. Tak feel lah asyik makan popcorn je kannn. Nasib masa tu masing masing bawak handbag yang gaba gabak, senang sikit nak sumbat kan. Heee.

Okay then lepas habis tengok movie yang 18sx sangat tuuu, kitorang pergi solat dulu. Heee, masa tu dah pukul 3 lebih. Cepat cepat solat then pergi makan. Heee. Lepas tu pusing pusing lagi sebab baju kitorang tak jumpa lagi. hewww, susah betul nak cari baju. Mana taknye kan sebab setiap baju kalau dipilih, saiz nabila je yang ada, bila tiba tang Cik Kembang je saiznya enggak ada. Haihh! Kejam sungguh dunia ini mempermain mainkan hati dan sanubari ku. Cewahhh! 

Pusing sekejap then cepat nya masa berlalu dah pukul 6, solat asar pun belum lagi, haaa, naik atas balik pergi surau then solat asar, lepas tu lepak jelah kat surau tu sementara tunggu maghrib kan. Heee.Okay then masa tunggu waktu maghrib tu ada lah kitorang snap snap pic. Eheeee. Omel gila #uwekk, puji diri sendiri :p eheeee. Tak salah kannn? Haaa.








28 May 2012

Okay haaa, ini pulak kali kedua kitorang keluar samaaa. Haaaa. Kali ni janji pukul 11.30 jumpa kat LRT Setiawangsa dan Alhamdulillah janji dorang ditepati. Heeee. Pagi pagi lagi Cik Kembang dah kejut dorang bangun, haaa, excited gila nak keluar kann. Jiwa ni tergedik gedik tak sabar nak jumpa dorang lagi . haaa. Kali ni kitorang pergi Pavillion pulak. Haaa, bukan nak batak hot okay, tapi saja sebab dah lama tak lepak Bukit Bintang kann. Haaa. Kali ni kitorang tengok movie lagi. haaa, dua movie sekali. Haaa, Nampak tak tamak dia kat situuu. Kali ni cerita Men In Black III dan Dark Shadows pulak. Heuheu, even nabila dah pun tengok cerita tu dengan hubby beliau tapi aku berkeras hati jugak untuk tetap tengok cerita tu even dia dah tengok. Heee. Cik Kembang memang degil, maaf ^_^

First sekali kitorang tengok MIB dulu. 



Haaa, masa ni kitorang tak sempat nak seludup apa apa sebab dah lambat kann, terkedek kedek lari masuk. Huhu. Okay then lepas dah habis tengok movie kitorang pergi makan, sambil sambil makan tu kitorang gelak gelak, borak borak, heeee, cerita pasal semua kenangan masa sekolah dulu. Wahhh, awesome gila memory tuu! Haaa, untuk tengok movie yang kedua dark shadows tu, kitorang sempat seludup makanan. Heee. Tapi kali ni bukan coolblog dah la, kitorang seludup Horlick McFlurry pulak. Heee. Tapi semuanya disumbatkan dalam handbag yusra sorang je sebab dalam beg Cik Kembang ada selipar. Haaa. #selipar tu kalau kalau emergency sakit kaki kalau kasut tu gigit kaki. Heee.



Okay then lepas dah tengok tengok cerita tuu, kitorang pusing pusing dalam pavilion tu. Niat dalam hati ni nak sambung cari baju kitorang kat dalam dalam situ je lah kan, masuk semua kedai, halamak wehh! Harga semuanya macam tak mampu je nak beli. Huuu. Peluang terakhir lahh nak masuk kedai superman tu dengan harapan baju dia RM50 and below. Hahaha. Memang kelakar cerita dia bila kitorang masuk baju dia semua mahal sebab takda sale. Haaa, masuk jelah, belinya tidakk. Heee.

Disebabkan kekecewaan melanda sebab tak dapat beli baju kat superman tu haaa, kami bertiga terus membawa diri pergi ke Sungei Wang pulak dengan harapan ada lah baju yang berkenan dihati kann. Haaa. And finally we’ve found the baju! Yesss! Lompat lompat! Kitorang bertiga beli baju dekat F.O.S. heee. Tiga tiga semua sama, boriaaa. Heee. Kat baju tu ada tulis BFF’s. omel je baju tuu! Gerammm, rasa nak cubit cubit je baju tuu. Heee :P masa tu dah pukul 8 lebih dah, haaa, nsib baik ayah tak marah kan, lepas je habis beli baju tu, cepat cepat jalan sebab nak kejar monorel, nak tukar LRT ni then nak tukar ke aliran Kelana Jaya lagi. hadoii, penat memang penat dari pagi sampai malam kan, tapi seriously seronok dapat luang masa dengan dorang :’)

29 May 2012

Haaa, ni hari ketiga kitorang jumpa. That means ini hari terakhir kitorang berjumpa L sedih tu memang ada. Haaa, tapi kali ni, kitorang tak keluar gi memana dahh, kitorang semua just lepak lepak kat taman dan borak borak sambil gelak gelak dan bercerita. Wahh, kitorang kalau dah jumpa memang takkan habis cerita diaa. Hehe! Sambil borak borak tu sambil makan kuih siput yang yusra bawak then kitorng gedik gedik depan camera. Heee! Nasib baik ada nabila punya habbuy, boleh jadi kitorang punya cameraman kan Jalil kan? Eheee. Thanks :D

Aduhh, rasa macam dah penat pulak nak taip , haaa, so tengok jelah ye gambar gambar kami bertiga :D








Assalamualaikum J

8 0 Si pengomen yang comel :):

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hahha ;) MIB 3 the best :)

jum up kn follower ;)
http://dhyeahana.blogspot.com/2012/05/saya-mahu-follower-tegar.html

Arikal Razali said...

@вʋввℓɛ ρσρƨ, eheee, yess. MIB sangat seronok :)

Nurulee said...

Macam best je Dark Shadows. Hee =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/go-expend-money.html

Nurul Ainaa said...

bulatnya muka hahahaaaaa

Arikal Razali said...

@Nurulee, eheee, yesh yesh. dark shadow sangat best wooo :D rugi tak tengok :)

Arikal Razali said...

@Nurul Ainaa eh eh sposeng ni, awak kata kita, muka awak pun sama. wek wek :P

Meor Adzim said...

hepy tahap kuda..wa suke la ayat tu.. hahaha.. :P suke benor bergambor ia.. banyok benor gambor.. :P panjang woo entry nie.. terbaik tett cahayakeagungan.blogspot.com menyebuk disini :D

Arikal Razali said...

@Meor Adzim ahaha, well :D CK kan ni :P ehehe. panjang gila kan? sanggup lu baca bro? hahaha :D