post 60 - Segmen 5 Blog Cool Pilihanku 2011

Assalamualaikum :)

Haii , entry harini akan jadi entry meluahkan perasaan terhadap blog blog yang menjadi buah hati kepada Cik Kembang . Hee . Okay , dan kenapa nak luahkan pulakkan ? Kenapa tak pendam je kan ? Haa , ni yang tak sabar nak cerita ni . Sebenarnya Cik Kembang join Segmen Abang Ben Ashaari . Cik Kembang macam biasa lah tadi kan , memang harus bukak blog Abang Ben  tiap tiap hari then ternampak pulak segmen yang macam comel je kan . So Cik Kembang pun ambik keputusan nak join . Hee . Jom lah join ramai ramai :)

BEN ASHAARI


Syarat syarat nak join tak susah pun haa , mudah dan ringkas je :)

  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Tajuk : 5 Blog Pilihanku 2011 dan linkkan ke entri Abang Ben tu .
  3. Berikan 5 buah blog pilihan korang dan kenapa ianya menjadi pilihan .
  4. Tinggalkan url di ruangan komen Abang Ben .
  5. Siap .. Senang je kan ? Tutup , jam 5 petang ini (13/12/2011)
Soo , ini lah 5 blog yang menjadi pilihan hati Cik Kembangg . Awww >.<

Yang pertama sudah tentu tentulah blog Ben Ashaari :)
Nak tahu kenapa ? Sebabnya ialah Blog Abang Ben ni dia ada macam macam benda tau . Ada yang berunsur nasihat , ada yang bercakap tentang hal hal zaman sekarang , tak kurang jugak hal hal yang dia buat hari hari dan Abang Ben ni orang yang suka mencari kenalan baru . And sometimes Abang Ben ni macam kelakar comel comel gituu . Awhhh . Ayat macam nak membodek je haa . Tapi takk Abang Ben , jujur nii >.< 

Yang kedua pulak ialah blog Lyssa Secret :)
Haa , kalau blog yang ni pulak Cik Kembang sebenarnya suka tengok gamabar dia yang mata biru kat sidebar dia tu . Awhh , comelnyaa ciptaan Allah . Okay then blog Lyssa ni pulak ada macam macam tutorial and hampir separuh renovation yang dilakukan di Blog Cik Kembang ni adalaha berpandukan  Blog ni lahhh . Wahhh . Kalau lah beliau tahu , mesti beliau bangga ni . Hehe . Lepas tu pulak blog Lyssa ni pulak ada pelbagai tips yang beliau kongsikan dan berguna tau semua tips tips tu . Kalau nak tahu , pergi lah terjah Blog Lyysa :D

Yang ketiga pulak ialah blog Lulu Caldina :)
Haa , blog ni pulak Cik Kembang kenal sebab dia yang add Cik Kembang kat Facebokk dan kemudian invited masuk group Sahabat Lulu Caldina . Blog Lulu ni pun best sebab dia banyak menulis tentang berita berota semasa dan ada jugak info info yang berguna . Then Cik Kembang suka sangat blog dia ni sebab blog dia warna biru . Hehe . Biru tu tenang ohhh :D

Yang keempat ialah blog Fatin Liyana :)
Sebab utama Cik Kembang suka blog Fatin ni sebab dia sangat comel !Awhhh , sorang lagi ciptaan Allah yang sangat comel dan buatkan Cik Kembang suka tengok muka dia . Rasa nak cubit cubit je dan bermimpi "kan best kalau aku boleh jadi macam dia" ehh , lari topik . haa . Cik Kembang suka tengok cara dia belit shawl dan Cik Kembang selalu cuba pakai macam dia . huhu . Cik Kembang jugak suka tahap cipan kat blog dia sebab dia ni memang nampak original , tak nampak fake kan . Then Cik Kembang memang sangat suka tengok gambar gambar vacation dia dan rasa jeles sikit  >.<  One word for blog Fatin , OHSEMMM !

Yang kelima pulak iaitu blog Nisa Kay :)
Ahh , sebab yang sama jugak , sebab dia cantik . Wahh , dia punya senyumm melebar sampai ketelinga dan membuat Cik Kembang nampak dia ni macam jenis yang periang . Hee . Kat blog dia kat ada kisah Aku , Dia dan DSLR kan ? Haa , Cik Kembang suka tengok situ dan tak pernah rasa jemu sebab Nisa ni memang seorang yang fotogenik dan bukan macam Cik Kembang yang fotogenuk >.< Okay lepas tu dia pun ada jugak tutorial macam macam kan ? video tutorial lah yang pertama kan . Cik Kembang selalu gunakan . Lepas tu Vlog dia tu alaaa yang dengan Syafiq Rosli kat dataran merdeka tuu haa .Haa . Comel dia berborak , Syafiq malu malu cenggitu en . Hehe

Haa , okay Abang Ben , sampai sini je :)
Assalamualaikum :)

24 0 Si pengomen yang comel :):

Nurul Ainaa said...

mcm nak join tp emmm haaa takpelah kebai! hahaahah

Arikal Razali said...

@Nurul Ainaa Haha , sengal lah awak ni Sposenn :P

Nur Raihana Abd Rahim said...

salam perkenalan.nice blog.follow dari blog abg ben.jom follow balik :)

http://www.nraihana.blogspot.com

Arikal Razali said...

@Nur Raihana Abd Rahim Salam perkenalan jugak , okay , saya follow awak :)

Ida Firdausi said...

salam perkenalan.dtg dari blog abg ben. happy blogging dear :)

Selendang Merah said...

wah bagusnya...jemput ke blog sm lak.

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

love to see nisa kay smile. comey kan? =)

darling asma said...

datang dari segmen yg sama.. jum serbu blog asma pulak ea.. http://dtgirl93.blogspot.com/

Arikal Razali said...

@Ida Firdausi Salam perkenalan jugak :)

Arikal Razali said...

@Selendang Merah Wahh , heee , insyaAllah saya jalan jalan sana kejap lg :)

Arikal Razali said...

@Khumaera Ismail aka Mariam Ismail Ahaha , yep , senyuman yang lebar :D

Arikal Razali said...

@darling asmaAhha okay , jap lag kita serbu . :D

deen azmee said...

as-salam..

salam ziarah rakan blogger..

jom baca 5 blog pilihan saya..

http://deenazmee.blogspot.com/2011/12/5-blog-pilihan-ku-2011.html

Arikal Razali said...

@deen azmee Haa okay :) terima kasih jalan jalan blog sy :)

sHiLaziZi said...

jengah dari blog BA...salam blogger..

Nafisya Ismail said...

segmen sama jugak.. hehe..

follow me :)

http://cikpower.blogspot.com/2011/12/5-blog-pilihanku-2011.html

cikladybird said...

dtg dr segmen abg Ben...
salam p'kenalan..^_^

Yasmin ♥ said...

kite pun dah join jugak! heheh . jom join segmen baru dia plak ;)

TiTi said...

helo, dtg singgah dari segmen yg sama :D

Arikal Razali said...

@sHiLaziZi , salam blogger jugak :) terima kasih sudi jalan jalan blog kite :D

Arikal Razali said...

@Nafisya Ismail hee , okay . nanti kite follow awak , selamat berkenalan :D

Arikal Razali said...

@cikladybird hai , salam perkenalan :D

Arikal Razali said...

@Yasmin ♥ oh haa ? ada segmen baru ? wahh . tak bukak lagi harini sebab seharian karen takda . huhu . Okay , insyaAllah kite join :D

Arikal Razali said...

@TiTi hello :D yeah , singgah lah :)