**post 28 : post untuk Segmen Apa Di Dalam Bagpack / Handbag Korang

Assalamulaikum :)

See , dah terbukti arikal memang takda kerja sampai semua segmen dan contest dia nak masuk . huhu . actually aku dah perasan segmen ni lama dah masa aku berbelogwalking kat belog Ben Ashaari . hihi . kenal kan blogger ni ? blogger fofular ni derr . hihi . okay okay , itu bukan topik utama . Segmen ni dianjurkan oleh , http://thegarang.blogspot.com . comel je nama dia kan , tuan dia pun comel kott . hihi .

see , header pun comel jugak . hihi . okayy . segmen ni mudah senang ringkas dan padat je . hihi . tengok tajuk la kan . korang just kena punggah bagpack or handbag yang selalu korang angkut kesana kesini kesinun . lepas tu korang cerita satu persatu tentang barang barang yang wajib korang bawak tu . maklumat lanjut sila rujuk , Segmen 1 - The Garang :)

okayy , ni cerita aku dan barang barang yang wajib ada dalam handbag aku . hiii . :-

ni handbag kesayangan aku :)
beg bulu bulu merah yang dibeli kat Times Square . hihi

ni la barang barang aku sentiasa usung kehulu kehilir kebarat keselatan keutara dan juga selatan .

meh aku bongkar rahsia kenapa aku kena bawak barang barang diatas :-
  1. KIPAS , kipas ni sangat penting . aku ni pulak jenis yang cepat panas . kengkadang pergi jenjalan kipas putar sendiri takda kan , so kena la guna kipas tangan yang secara manual ni .
  2. AIR MINERAL , ni lagi la penting . aku ni pun jenis yang suka minum air , jalan sikit minum air je lebih . lepas tu gelabah cari toilet . huhu . takkan asyik nak beli je kan . membaziaqqq . baik air yang diimport dari rumah sendiri . kompom selamat dan percuma ! hihi .
  3. BEG KECIK , haa , beg ni kecik bukan sebarang kecik tau . kat luar yang kecik tu sarung je . yang dalam ada lagi besar . beg tu penting mana tau kot kot ada beli apa apa yang plastic cenonet lepas tu banyak . nak senang aku sumbat semua dalam beg tu . takpayah penat penat pegang banyak banyak plastic . hihi .
  4. SEPIT RAMBUT , ni pun penting . aku ni suka lepas rambut sebenarnya . tak suka ikat ikat or sepit sepit . sebab kalau aku lepas terserlah sikit keayuan aku . huhu . muka aku ni dah la ganas , kalau lepas rambut tu ada la backup kan yang menunjukkan aku ni pompuan . tapi kengkadang kalau dah menapak jauh jauh aku dah mula panas . masa tu aku tak kisah dah orang nak cakap aku ni apa , aku sepit je rambut supaya memudahkan peredaran angin angin . hihi .
  5. TISU , ni pun tak kurang pentingnya . aku ni kan jenis cepat panas . kalau dah cepat panas otomatik cepat bepeluh . so tisu ni sangat sangat lah diperlukan . sebab tu tisu tu belungguk dalam almari aku . tapi kengkadang kalau stok dah habis aku bawak je tuala . senang sikit kan . hihi
  6. LOSYEN TANGAN , ni penting tapi kadang kadang aku bawak sekadar nak memberatkan beg . sebab aku jarang guna . huhu . agak agak nak singgah rumah orang baru aku pakai . sebab mana tau kan kot kot ada budak budak kecik nak salam ke kan . at least kalau dia salam aku takda la bau belacan ke kari ke tempoyak ke apa . bau wangi la sikit . hihi .
  7. PERFUME , ni lagi lahh pentingg . huhu . agak agak jumpa mamat hensem tepi jalan cepat cepat sembur . ngeh ngeh . biar la wangi sikit . tapi bukan setakat nak wangi je , boleh jugak jadi pelindung aku . mana tau kan kot kot ada mat mat sempit dan rempit kacau , senang aku sembur . biar dia bangun pagi esok nampak neraka sampai dia insaf terus . hihi .
  8. CAMERA , ni lagi la pentinggg ! aku ni takda DSLR mahal mahal macam korang . tapi ayah aku bagi aku camera biasa je . aku bersyukur :) aku ni pulak addicted dengan amik gambar . memana aku pergi nampak benda menarik mesti aku amik gambar . memory pun asyik full je . huhu 
  9. HANDPHONE , ni benda terpenting ! hihi . tiga sekali phone aku . satu maxis satu celcom satu lagi takda simcard . huhu . so aku guna buat dengar lagu je . hanphone aku yang warna purple tu merangkap ipod aku la . nak beli ipod betul betul tak mampu kan . handphone pun jadi la . huhuhu
  10. PURSE , ni memang la benda penting kan . sapa yang tak bawak benda ni aku tak tahu nak explain dia tu jenis apa . huhu . even duit takda pun tapi aku tetap kena bawak . sebab IC aku semua dalam tu . mana tau kan kot kot kena tahan nanti tak pasal pasal dorang kata aku indon . dah la muka aku ni ada iras iras indon =.='
  11. UBAT MABUK , hihi . ubat novomin ni pun penting . aku ni kalau naik kereta sikit je terus rasa mabuk . nak muntah semua ada la . so aku pun kena la makan ubat ni sebelum meneruskan perjalanan . kalau tak memang berterabur aku muntah . hihi .
  12. EARPHONE , ni pun penting sebab kalau aku naik kereta dengan ibu ayah , diorang layan klasik nasional . huhu . memang harapan negara la kan aku nak layan radio tu jugak . so senang senang aku sumbat earphone ni masuk dalam telinga sambil dengar lagu yang dalam 'ipod' aku tu . hihi .
okayy , dah habis dahh . perasan tak hampir setiap ayat aku ada perkatan ' HIHI ' . saja nak tambah bilangan perkataan :P

5 0 Si pengomen yang comel :):

the garang said...

hahaha, menarik lah. ada rasa-rsa nak menang je ni. hehe.

p/s:the garang tak comel,kacak je. bahahaha. nak follow sini lah.

Noor Arikal Mohd Razali said...

haha , insyaAllah . huhu . kacak ? yeke kacak ? haha , takpe takpe , tak salah puji diri sendiri . muahaha . follow lah . kecik tapak tangan tapak kaki ari tadahkan . hihi .

ezral ghazali said...

wah bnyak lagi barang dlm bag ni...huhuhu

Arikal Razali said...

hehe . mestilah banyak . semua penting penting . hihi :D

marish sha said...

huhu, semua barang awk penting kan yg,
kite dok focus kat penting2 je, hihi